Ingrediente:
- 500 g rosii marunte
- 50 g smantana subtire (sau frisca nebatuta)
- 2 oua intregi + 4 galbenusuri
- 1 lingura amidon
- 200 g cascaval
- 20 g unt
- 2 linguri ulei de masline
- 4 linguri otet balsamic
- 2 linguri miere lichida
- sare
- piper macinat.
- Incingi cuptorul la 200 de grade, ungi cu unt 6 boluri mici si razi cascavalul in bucati mai mari.
- Bati bine intr-un castron ouale intregi cu galbenusurile, adaugi amidonul si smantana (sau frisca nebatuta) si, la urma, cascavalul ras (din care pui 2 linguri deoparte).
- Sarezi, piperezi si torni crema in bolurile unse.
- Speli rosiile, le stergi si le calesti intr-o tigaie mare, in uleiul incins, scuturand din timp in timp tigaia, ca sa se patrunda bine.
- Adaugi otetul si-l lasi sa se evapore cateva minute pe foc iute.
- Pui rosiile in boluri peste crema, presari peste ele cascaval ramas si le dai la cuptor.
- Dupa 10 minute, reduci temperatura la 180 de grade si le lasi sa se coaca inca o jumatate de ora.
- Servesti rosiile cat sunt fierbinti sau caldute.
Pregatire: 80 minute
0 Comments:
Trimiteți un comentariu