Crema de cascaval cu rosii

Ingrediente:

  • 500 g rosii marunte
  • 50 g smantana subtire (sau frisca nebatuta)
  • 2 oua intregi + 4 galbenusuri
  • 1 lingura amidon
  • 200 g cascaval
  • 20 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 linguri otet balsamic
  • 2 linguri miere lichida
  • sare
  • piper macinat.
Mod preparare: 
  1. Incingi cuptorul la 200 de grade, ungi cu unt 6 boluri mici si razi cascavalul in bucati mai mari.
  2. Bati bine intr-un castron ouale intregi cu galbenusurile, adaugi amidonul si smantana (sau frisca nebatuta) si, la urma, cascavalul ras (din care pui 2 linguri deoparte).
  3. Sarezi, piperezi si torni crema in bolurile unse.
  4. Speli rosiile, le stergi si le calesti intr-o tigaie mare, in uleiul incins, scuturand din timp in timp tigaia, ca sa se patrunda bine.
  5. Adaugi otetul si-l lasi sa se evapore cateva minute pe foc iute.
  6. Pui rosiile in boluri peste crema, presari peste ele cascaval ramas si le dai la cuptor.
  7. Dupa 10 minute, reduci temperatura la 180 de grade si le lasi sa se coaca inca o jumatate de ora.
  8. Servesti rosiile cat sunt fierbinti sau caldute.
Portii: 6 portii
Pregatire: 80 minute

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes