Melcisori cu scortisoara

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • 200 g zahar
  • 125 gmargarina
  • 200 g nuci
  • 25 g drojdie
  • 2 lingurite cu scortisoara
  • 3 linguri cu miere
  • 1 fiola cu esenta de rom
  • sare
Mod preparare:
  1. In putina apa calduta, dizolva drojdia si o lingurita cu zahar si lasa 30 de minute.
  2. Separat, cerne faina si fa in mijloc o adancitura.
  3. Adauga drojdia, restul de zahar, margarina topita, apa, sare si esenta de rom.
  4. Din toate aceste ingrediente, framanta un aluat omogen.
  5. Acopera-l cu un servet si lasa-l la crescut intr-un loc cald cam o ora.
  6. Intinde din el doua foi potrivit de groase.
  7. Unge-le cu nucile tocate si amestecate cu mierea si scortisoara.
  8. Ruleaza usor si taie rulouri mai maricele.
  9. Asaza-le intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt sau faina si lasa la cuptor, la foc moderat, 45-50 de minute.
  10. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes