Ingrediente:
- 500 g faina
- 250 ml apa
- 200 g zahar
- 125 gmargarina
- 200 g nuci
- 25 g drojdie
- 2 lingurite cu scortisoara
- 3 linguri cu miere
- 1 fiola cu esenta de rom
- sare
- In putina apa calduta, dizolva drojdia si o lingurita cu zahar si lasa 30 de minute.
- Separat, cerne faina si fa in mijloc o adancitura.
- Adauga drojdia, restul de zahar, margarina topita, apa, sare si esenta de rom.
- Din toate aceste ingrediente, framanta un aluat omogen.
- Acopera-l cu un servet si lasa-l la crescut intr-un loc cald cam o ora.
- Intinde din el doua foi potrivit de groase.
- Unge-le cu nucile tocate si amestecate cu mierea si scortisoara.
- Ruleaza usor si taie rulouri mai maricele.
- Asaza-le intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt sau faina si lasa la cuptor, la foc moderat, 45-50 de minute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu