Ciorba de fasole

Ingrediente:

  • 200 g fasole neagra
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 telina
  • 200 g rosii in bulion
  • 2 linguri cu faina
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 varf de cutit cu tarhon
  • sare
Mod preparare:
  1. Curata fasolea si pune-o la fiert in apa cu sare.
  2. Schimba apa la fiecare jumatate de ora cu alta fiarta in prealabil.
  3. Procedeaza astfel pana cand fasolea se inmoaie.
  4. Intre timp, curata legumele si toaca marunt cepele, ardeiul gras, iar morcovii si telina da-le pe razatoare.
  5. Incinge uleiul si caleste mai intai ceapa, apoi morcovul si telina, iar la urma, ardeiul gras.
  6. Completeaza cu apa si fierbe legumele cu sare.
  7. Cand toate sunt fierte, adauga fasolea bine scursa peste legume si rosiile tocate.
  8. Pune iarasi la fiert.
  9. Pune faina intr-o farfurie adanca si adauga cate un polonic de zeama pana cand reusesti sa diluezi complet faina, apoi toarna totul peste restul
  10. ciorbei si fierbe-o vreo cinci minute.
  11. La sfarsit, drege de sare si adauga tarhonul.
  12. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes