Ingrediente:
- 200 g fasole neagra
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 ardei gras rosu
- 1 telina
- 200 g rosii in bulion
- 2 linguri cu faina
- 2 linguri cu ulei
- 1 varf de cutit cu tarhon
- sare
- Curata fasolea si pune-o la fiert in apa cu sare.
- Schimba apa la fiecare jumatate de ora cu alta fiarta in prealabil.
- Procedeaza astfel pana cand fasolea se inmoaie.
- Intre timp, curata legumele si toaca marunt cepele, ardeiul gras, iar morcovii si telina da-le pe razatoare.
- Incinge uleiul si caleste mai intai ceapa, apoi morcovul si telina, iar la urma, ardeiul gras.
- Completeaza cu apa si fierbe legumele cu sare.
- Cand toate sunt fierte, adauga fasolea bine scursa peste legume si rosiile tocate.
- Pune iarasi la fiert.
- Pune faina intr-o farfurie adanca si adauga cate un polonic de zeama pana cand reusesti sa diluezi complet faina, apoi toarna totul peste restul
- ciorbei si fierbe-o vreo cinci minute.
- La sfarsit, drege de sare si adauga tarhonul.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu