Placinta cu mere de post

Ingrediente pentru placinta:

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 3 mere
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri scortisoara
  • zeama de la o jumatate de lamaie.
Mod preparare:
  1. Merele le speli, le tai sferturi, le scoti samburii si le tai felii subtiri.
  2. Le pui intr-o cratita, le acoperi cu apa, adaugi doua linguri cu zahar, zeama de lamaie si lasi sa dea in 2-3 clocote.
  3. Dai cratita deoparte, scoti feliile pe un prosop de hartie si le lasi sa se raceasca.
  4. Foietajul il intinzi putin si-1 presari cu restul de zahar amestecat cu scortisoara.
  5. Treci cu sucitorul de 2-3 ori peste aluat, ea sa se lipeasca bine zaharul.
  6. Tai fasii de 2 cm latime si pe fiecare pui felii de mere usor suprapuse.
  7. Rulezi cat mai strans si le asezi in picioare intr-o tava in care ai pus hartie de copt.
  8. Le coci, la foc potrivit, 20 de minute.
  9. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Iti plac retetele? Adauga Email-ul tau aici:

Delivered by FeedBurner

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes