Ingrediente pentru placinta:
- 1 pachet aluat foietaj
- 3 mere
- 6 linguri zahar
- 2 linguri scortisoara
- zeama de la o jumatate de lamaie.
- Merele le speli, le tai sferturi, le scoti samburii si le tai felii subtiri.
- Le pui intr-o cratita, le acoperi cu apa, adaugi doua linguri cu zahar, zeama de lamaie si lasi sa dea in 2-3 clocote.
- Dai cratita deoparte, scoti feliile pe un prosop de hartie si le lasi sa se raceasca.
- Foietajul il intinzi putin si-1 presari cu restul de zahar amestecat cu scortisoara.
- Treci cu sucitorul de 2-3 ori peste aluat, ea sa se lipeasca bine zaharul.
- Tai fasii de 2 cm latime si pe fiecare pui felii de mere usor suprapuse.
- Rulezi cat mai strans si le asezi in picioare intr-o tava in care ai pus hartie de copt.
- Le coci, la foc potrivit, 20 de minute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu