Ingrediente pentru aluat:
- 600 g faian
- 350 g margarina
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 praf de copt
- 1 lingurita otet de mere
- 50 ml apa.
- 1 kg mere ionatane
- 5 linguri zahar
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 2 linguri gris
- 4 linguri gem de mere
- 150 g migdale feliate
- 1 lingura de zahar pudra.
- Amesteci, intr-un castron mare, zaharul vanilat cu margarina taiata bucatele, adaugi in ploaie faina cernuta cu praful de copt, apoi adaugi treptat apa si otetul, framantand pana obtii consistenta unui aluat omogen, usor de prelucrat.
- Il lasi sa stea 30 de minute la frigider.
- Intre timp, cureti merele de coaja, seminte si le tai cuburi.
- Intinzi aluatul in doua foi dreptunghiulare.
- Asezi o foaie in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, presari deasupra grisul pe toata suprafata, apoi adaugi merele.
- Presari peste ele zahar si scortisoara macinata.
- Acoperi cu cea de-a doua foaie de aluat, o intepi cu furculita in mai multe locuri si introduci tava in cuptorul preincazit pentru circa 45 de minute.
- Inainte cu 10 minute sa fie gata, ungi suprafata placintei cu gemul de mere, presari migdalele feliate si pui din nou tava la cuptor pana ce placinta este frumos rumenita.
- Dupa racire se portioneaza si se serveste presarata cu zahar pudra.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu