Ingrediente:
- 400 g naut
- 3 cepe
- 1 morcov potrivit
- 2 catei de usturoi
- 8 linguri ulei
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 praf chimen macinat
- sare
- piper.
- Lasi nautul la inmuiat peste noapte, il strecori si apoi il fierbi pana incepe sa se patrunda.
- Adaugi o ceapa si morcovul taiate bucatele si continui fierberea inca 15 minute, pana cand nautul si zarzavaturile sunt bine patrunse.
- Scurgi zeama si o pastrezi, apoi mixezi nautul, morcovul si ceapa pana se transforma in piure.
- Adaugi sase linguri de ulei treptat si freci cu o lingura de lemn sau cu mixerul pana cand piureul devine cremos.
- Pentru a capata consistenta dorita, poti adauga putina zeama in care a fiert nautul.
- Condimentezi cu usturoiul pisat, chimenul macinat, sare, piper, dupa gust, si zeama de lamaie.
- Incingi doua linguri de ulei si prajesti doua cepe tocate marunt.
- Asezi piureul intr-un castron, pui ceapa pe margine si servesti cu paine prajita.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu