Ingrediente:
- 500 g fasole
- 800 ml apa
- 5 cateid e usturoi
- 2 cepe rosii
- 4 linguri ulei de masline
- 4 rosii
- 1 lingurita seminte de fenicul
- 1 lingurita seminte de chimen
- 2 linguri busuioc
- sare
- piper
- condiment cu gust de legume
- Alegi bine boabele de fasole, le speli in mai multe randuri de apa si le pui la fiert in apa rece.
- Schimbi apa de trei ori dupa ce aceasta da in clocot.
- Lasi fasoela sa fiarba pana cand se inmoaie.
- Pregatesti un sos din rosii tocate marunt, ceapa tocata si 2 catei de usturoi tocat.
- Amesteci totul cu putin busuioc si cu 2 linguri de ulei de masline si dai la rece.
- Toci 2 catei de usturoi si ii pisezi semintele de fenicul si de chimen.
- Incingi uleiul de masline si sotezi pentru 30 de secunde usturoiul cu semintele pisate si cu restul de busuioc.
- Adaugi apoi fasolea fiarta bine si 900 ml apa si lasi la fiert 15 minute sau chiar mai mult, pana ce boabele de fasole se sfarama.
- Adaugi si condiment cu gust de legume.
- lei apoi fasolea de pe foc si o pasezi bine sau folosesti un blender.
- Asezonezi dupa gust, cu sare si piper.
- Servesti supa-crema rece cu sosul de rosii deasupra si cu crutoane proaspete.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu