Supa de rosii (de post)

Ingrediente: 

  • 100 ml ulei
  • o ceapa potrivita
  • 1 ardei gras mare
  • 2 morcovi
  • o radacina telina potrivita
  • 1 kg rosii coapte bine
  • o lingura vegeta
  • patrunjel verde.
Mod preparare:
  1. Se caleste in ulei ceapa taiata solzisori, ardeiul taiat fideluta si morcovul ras, timp de 5 minute.
  2. Cand acestea s-au inmuiat, se adauga sucul de rosii obtinut prin tocarea acestora, sau date prin razatoare, si se lasa toate sa dea in clocot.
  3. Se mai adauga 1 1/2 litri de apa.
  4. Cand toate acestea s-au fiert bine se pun taiteii si patrunjelul verde tocat.
  5. Dupa 5 minute se sareaza dupa gust (daca supa are un gust acrisor se indulceste cu putin zahar).
  6. Supa se poate face cu galuste din ou si gris, dupa preferinte.
  7. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Iti plac retetele? Adauga Email-ul tau aici:

Delivered by FeedBurner

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes