Supa crema de legume (de post)

Ingrediente:

  • 1 fir de praz
  • 1 telina mica
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 3 cartofi
  • 1 lingura cu faina
  • 2 linguri cu ulei
  • vegeta
Mod preparare:
  1. Curata legumele de coaja si da-le printr-un jet de apa.
  2. Da morcovul, telina si cartofii pe razatoarea mica si pune-le la calit in uleiul incins cateva minute.
  3. Adauga ceapa tocata cat mai marunt, la fel si prazul.
  4. Completeaza cu apa si da totulin 2-3 clocote.
  5. Da dovlecelul pe razatoarea mica si pune-l in supa (pentru ca fierbe mai repede, trebuie adaugat la urma), presara vegeta si lasa sa fiarba.
  6. Paseaza legumele cu furculita sau cu blenderul si trece supa prin strecuratoare.
  7. Pune faina intr-o farfurie adanca si toarna supa, putin cate putin, pana obtii o pasta moale, adauga totul in restul supei si da-o intr-un clocot.
  8. Serveste-o calda, cu frunze de telina tocate marunt.
  9. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes