Desert din mere cu scortisoara


Ingrediente:

  • 1,5 kg mere ionatane
  • 200 g margarina
  • 3-4 linguri gris
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri cu alune zdrobite
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 4 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie.
Mod preparare:
  1. Amesteci, intr-un castron, faina, grisul, zaharul si praful de copt.
  2. Separat, cureti merele de coaja si de seminte, le tai cubulete, apoi le amesteci cu scortisoara macinata.
  3. Margarina o imparti in trei si o tai cubulete.
  4. Asezi intr-o tava o treime din cubulete de margarina in asa fel incat sa acopere toata suprafata tavii.
  5. Torni deasupra jumatate din amestecul de faina, gris, zahar si praf de copt, apoi adaugi jumatate din cantitatea de mere, cu tot cu zeama lasata.
  6. Continui cu restul de ingredientelor in aceeasi ordine, deasupra trebuie sa fie cubulete de margarina, peste care presari alunele zdrobite.
  7. Introduci tava in cuptorul bine incalzit, pentru circa 45 de minute.
  8. O portionezi dupa racire si p servesti pudrata cu zahar aromatizat cu vanilie si ornata cu frunze parfumate de menta.
  9. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes