Ingrediente:
- 1,5 kg mere ionatane
- 200 g margarina
- 3-4 linguri gris
- 200 g faina
- 200 g zahar
- 1 praf de copt
- 4 linguri cu alune zdrobite
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 4 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie.
- Amesteci, intr-un castron, faina, grisul, zaharul si praful de copt.
- Separat, cureti merele de coaja si de seminte, le tai cubulete, apoi le amesteci cu scortisoara macinata.
- Margarina o imparti in trei si o tai cubulete.
- Asezi intr-o tava o treime din cubulete de margarina in asa fel incat sa acopere toata suprafata tavii.
- Torni deasupra jumatate din amestecul de faina, gris, zahar si praf de copt, apoi adaugi jumatate din cantitatea de mere, cu tot cu zeama lasata.
- Continui cu restul de ingredientelor in aceeasi ordine, deasupra trebuie sa fie cubulete de margarina, peste care presari alunele zdrobite.
- Introduci tava in cuptorul bine incalzit, pentru circa 45 de minute.
- O portionezi dupa racire si p servesti pudrata cu zahar aromatizat cu vanilie si ornata cu frunze parfumate de menta.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu