Ingrediente:
- 12 ardei grasi
- 175 g orez
- 125 g stafide
- 8 ciuperci
- 2 cepe
- 3 linguri ulei de masline
- cimbru
- sare
- piper
- smantana
- Caleste ceapa in ulei, adauga orezul spalat si scurs si lasa pe foc pana cand ceapa devine sticloasa, iar orezul incepe sa se rumeneasca.
- Adauga ciupercile taiate marunt.
- Dupa 2 minute, toarna o cana cu apa calda in care ai dizolvat o lingurita de concentrat de legume.
- Lasa sa fiarba la foc mic, pana cand se inmoaie orezul, apoi da vasul deoparte sa se raceasca.
- In amestecul de ceapa, orez si ciuperci, adauga stafidele spalate si scurse, cimbru, sare si piper, dupa gust.
- Scoate cotoarele si semintele din ardei, umple-i cu compozitia de orez si aseaza-i intr-o forma termorezistenta.
- Adauga o cana cu apa calda, stropeste-i cu ulei, acopera cu folie de aluminiu si da-i la cuptor pentru 30 minute, pana cand scade zeama.
- Da folia deoparte si lasa 25 de minute, pentru ca ardeii sa se rumeneasca frumos.
- Servesti ardeii calzi cu un dressing din smatana si verdeata tocata marunt.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu