Ardei cu umplutura mediteraneana

Ingrediente:

  • 12 ardei grasi 
  • 175 g orez
  • 125 g stafide
  • 8 ciuperci
  • 2 cepe
  • 3 linguri ulei de masline
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • smantana
Mod preparare:
  1. Caleste ceapa in ulei, adauga orezul spalat si scurs si lasa pe foc pana cand ceapa devine sticloasa, iar orezul incepe sa se rumeneasca.
  2. Adauga ciupercile taiate marunt.
  3. Dupa 2 minute, toarna o cana cu apa calda in care ai dizolvat o lingurita de concentrat de legume.
  4. Lasa sa fiarba la foc mic, pana cand se inmoaie orezul, apoi da vasul deoparte sa se raceasca.
  5. In amestecul de ceapa, orez si ciuperci, adauga stafidele spalate si scurse, cimbru, sare si piper, dupa gust.
  6. Scoate cotoarele si semintele din ardei, umple-i cu compozitia de orez si aseaza-i intr-o forma termorezistenta.
  7. Adauga o cana cu apa calda, stropeste-i cu ulei, acopera cu folie de aluminiu si da-i la cuptor pentru 30 minute, pana cand scade zeama.
  8. Da folia deoparte si lasa 25 de minute, pentru ca ardeii sa se rumeneasca frumos.
  9. Servesti ardeii calzi cu un dressing din smatana si verdeata tocata marunt.
  10. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes