Sarmale delicioase cu ciuperci (de post)

Ingrediente:

  • 1 cana orez
  • 2 cutii ciuperci
  • 5 felii paine prajita
  • 2 mere
  • 3 morcovi
  • 3 cepe
  • 1 crenguta cimbru
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei
  • varza murata
Mod preparare:
  1. Lasi varza murata la inmuiat in apa rece pentru a mai indeparta din gustul prea sarat al acesteia.
  2. Intre timp, cureti si speli bine cepele, si le toci marunt.
  3. Inabusi ceapa in ulei incins, iar dupa ce aceasta isi schimba culoarea putin, adaugi ciupercile taiate, orezul ales si spalat in mai multe ape, painea prajita si taiata marunt.
  4. Merele si morcovii ii dai pe razatoare iar apoi ii pui in compozitie.
  5. Adaugi sare, piper, boia si amesteci bine.
  6. Umpli foile de varza si formezi sarmalele.
  7. Pe fundul unei oale pui cimbrul, apoi un strat de varza tocata marunt, dupa care asezi sarmalele.
  8. Adaugi apa mai multa, deoarece painea si orezul absorb mai mult si pui oala pe foc.
  9. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes