Sarmalute cu alune

Ingrediente:

  • 1/2 kg foi de vita
  • 1 cana cu orez
  • 3 cartofi
  • 1 ceasca de alune
  • 2 cepe tocate marunt
  • 1 legatura de marar verde
  • 2-3 frunze de menta verde tocate marunt
  • 1 lamaie
  • piper negru macinat
  • ulei
  • vegeta
Mod preparare:
  1. Opareste frunzele de vita (afunda-le cateva secunde in apa clocotita si scoate-le pe un platou).
  2. Pune orezul la fiert, la fel cartofii, separat in apa cu vegeta.
  3. Piseaza alunele (mai mare).
  4. Pune ceapa tocata marunt la calit.
  5. Cand devine aurie, da-o deoparte.
  6. In timp ce fierb orezul si cartofii, pregateste frunzele de vita si taie coditele.
  7. Amesteca orezul si cartofii taiati cubulete (ca la salata de boeuf) cu ceapa si alunele.
  8. Daca amestecul ti se pare prea uscat, toarna putin din zeama in care a fiert orezul.
  9. Adauga menta si mararul tocate fin, vegeta si piper.
  10. Amesteca din nou pentru omogenizare.
  11. Umple si ruleaza fiecare frunza cu acest amestec.
  12. Pune sarmalutele, mai inghesuite, intr-o cratita inalta, cu o lingura cu ulei pe fund.
  13. Toarna apa cat sa le acopere.
  14. Pune cateva felii de lamaie deasupra si da la cuptor, la foc foarte mic, 40-50 de minute.
  15. Serveste cu felii de rosie, lamaie si ardei iute.
  16. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes