Ingrediente:
- 1/2 kg foi de vita
- 1 cana cu orez
- 3 cartofi
- 1 ceasca de alune
- 2 cepe tocate marunt
- 1 legatura de marar verde
- 2-3 frunze de menta verde tocate marunt
- 1 lamaie
- piper negru macinat
- ulei
- vegeta
- Opareste frunzele de vita (afunda-le cateva secunde in apa clocotita si scoate-le pe un platou).
- Pune orezul la fiert, la fel cartofii, separat in apa cu vegeta.
- Piseaza alunele (mai mare).
- Pune ceapa tocata marunt la calit.
- Cand devine aurie, da-o deoparte.
- In timp ce fierb orezul si cartofii, pregateste frunzele de vita si taie coditele.
- Amesteca orezul si cartofii taiati cubulete (ca la salata de boeuf) cu ceapa si alunele.
- Daca amestecul ti se pare prea uscat, toarna putin din zeama in care a fiert orezul.
- Adauga menta si mararul tocate fin, vegeta si piper.
- Amesteca din nou pentru omogenizare.
- Umple si ruleaza fiecare frunza cu acest amestec.
- Pune sarmalutele, mai inghesuite, intr-o cratita inalta, cu o lingura cu ulei pe fund.
- Toarna apa cat sa le acopere.
- Pune cateva felii de lamaie deasupra si da la cuptor, la foc foarte mic, 40-50 de minute.
- Serveste cu felii de rosie, lamaie si ardei iute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu