Ingrediente ardei umpluti:
- 4 bucati de ardei gras
- 120 g soia texturata (cubulete)
- 100 g ciuperci (din conserva)
- 80 g orez
- 1 morcov
- 2 cepe
- 40 ml ulei
- o vanata mica
- 2-3 rosii
- sare
- piper
- cimbru
- o legatura de marar
- 2 linguri de bulion.
- Soia se fierbe, apoi se scoate din apa si se scurge.
- Legumele se curata, se spala, apoi morcovul si vanata se dau prin razatoare, iar rosiile se decojesc si se taie cubulete.
- Ardeilor li se inlatura capacelul (partea superioara), curatandu-se de cotoarele cu samburi si de lamelele din interior.
- Se inteapa in partea inferioara pentru a lasa sa circule zeama la fierbere prin ei.
- Soia se da prin masina de tocat, impreuna cu ceapa taiata in patru si cu ciupercile curatate in prealabil.
- Pasta astfel obtinuta se caleste in ulei incins, apoi se adauga morcovul si vanata.
- Se mai lasa pe foc 15 minute.
- Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn.
- Apoi se adauga rosiile si se mai lasa 10 minute pe foc.
- Orezul spalat si bine scurs se inabusa 5 minute in legumele calite, apoi se stinge totul cu apa (de doua ori cantitatea orezului).
- Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru si se incorporeaza mararul tocat.
- Se lasa la foc mic pana se umfla orezul, apoi se da deoparte, undeva la rece.
- Cu aceasta compozitie se umplu ardeii, acoperindu-se cu cate o felie de rosie.
- Se pun apoi intr-un vas suficient de inalt, pe verticala, cat mai apropiati, pentru a nu se rasturna la fierbere.
- Deasupra se toarna apa in care s-a diluat bulionul, depasind cu circa un deget nivelul ardeilor.
- Acestia se fierb 40 de minute la foc mic.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu