Ingrediente folosite:
- 2 verze murate
- 300 g ciuperci deshidratate
- 200 g boabe de soia
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 100 ml ulei
- 2 linguri bulion
- 100 g orez
- 1 legatura marar
- cate 1 lingurita rasa boia de ardei dulce, cimbru uscat si condiment din legume uscate
- piper
- sare
- Cu 24 de ore inainte de preparare, pui boabele de soia si ciupercile in apa, ca sa se rehidrateze.
- Fierbi soia pentru 1 ora, indepartand cojile care se ridica la suprafata.
- Tai in cubulete ciupercile rehidratate.
- Cureti morcovul si ceapa, le speli si le toci marunt.
- Le calesti impreuna cu ciupercile scurse, in uleiul incins, pentru 10 minute.
- Adaugi soia, bulionul, boiaua si putina apa si continui sa le fierbi 15 minute, amestecand.
- In amestecul rece, incorporezi orezul spalat, condimentul din legume, mararul tocat, piper si sare dupa gust.
- Pregatesti foile de varza si impachetezi cate 1 lingura de compozitie.
- Asezi intr-un tuci varza ramasa, tocata fideluta si sarmalutele, cu boabe de piper si cimbru printre ele.
- Torni bulionul dizolvat in apa cat sa acopere sarmalele si le fierbi 2 ore la foc mic.
- Introduci vasul 1/2 ora in cuptor, pentru ca sarmalele sa se rumeneasca.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu