Sarmale cu soia si ciuperci

Ingrediente folosite:

  • 2 verze murate
  • 300 g ciuperci deshidratate
  • 200 g boabe de soia
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri bulion
  • 100 g orez
  • 1 legatura marar
  • cate 1 lingurita rasa boia de ardei dulce, cimbru uscat si condiment din legume uscate
  • piper
  • sare
Mod preparare:
  1. Cu 24 de ore inainte de preparare, pui boabele de soia si ciupercile in apa, ca sa se rehidrateze.
  2. Fierbi soia pentru 1 ora, indepartand cojile care se ridica la suprafata.
  3. Tai in cubulete ciupercile rehidratate.
  4. Cureti morcovul si ceapa, le speli si le toci marunt.
  5. Le calesti impreuna cu ciupercile scurse, in uleiul incins, pentru 10 minute.
  6. Adaugi soia, bulionul, boiaua si putina apa si continui sa le fierbi 15 minute, amestecand.
  7. In amestecul rece, incorporezi orezul spalat, condimentul din legume, mararul tocat, piper si sare dupa gust.
  8. Pregatesti foile de varza si impachetezi cate 1 lingura de compozitie.
  9. Asezi intr-un tuci varza ramasa, tocata fideluta si sarmalutele, cu boabe de piper si cimbru printre ele.
  10. Torni bulionul dizolvat in apa cat sa acopere sarmalele si le fierbi 2 ore la foc mic.
  11. Introduci vasul 1/2 ora in cuptor, pentru ca sarmalele sa se rumeneasca.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes