Ingrediente:
- 5-6 mere
- 6 linguri cu zahar
- 100 g nuca
- 450 g faina
- 250 ml suc de mere
- 80 ml ulei
- 25 g drojdie
- 1 cana cu zahar
- sare
- Dizolva drojdia si un praf de sare in putin suc de mere.
- Lasa la crescut circa 20 de minute.
- Amesteca faina cu zaharul si fa o adancitura in mijloc.
- Pune drojdia crescuta, restul de suc si uleiul si framanta bine.
- Acopera aluatul si lasa-l la crescut, la loc cald, cel putin o ora.
- Intinde din aluat o foaie nu foarte groasa si taie cercuri mari.
- Pune in mijlocul fiecarui cerc mere rase si calite separat cu zaharul si nuca macinata.
- Strange aluatul in asa fel incat sa obtii un cuib.
- Asaza-le intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si coace-le la foc moderat, 40-45 de minute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu