Mere in aluat de post

Ingrediente:
  • 5-6 mere
  • 6 linguri cu zahar
  • 100 g nuca
Ingrediente pentru aluat:
  • 450 g faina
  • 250 ml suc de mere
  • 80 ml ulei
  • 25 g drojdie
  • 1 cana cu zahar
  • sare
Mod preparare:
  1. Dizolva drojdia si un praf de sare in putin suc de mere.
  2. Lasa la crescut circa 20 de minute.
  3. Amesteca faina cu zaharul si fa o adancitura in mijloc.
  4. Pune drojdia crescuta, restul de suc si uleiul si framanta bine.
  5. Acopera aluatul si lasa-l la crescut, la loc cald, cel putin o ora.
  6. Intinde din aluat o foaie nu foarte groasa si taie cercuri mari.
  7. Pune in mijlocul fiecarui cerc mere rase si calite separat cu zaharul si nuca macinata.
  8. Strange aluatul in asa fel incat sa obtii un cuib.
  9. Asaza-le intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si coace-le la foc moderat, 40-45 de minute.
  10. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes