Sushi umplute cu legume

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • 125 g ciuperci din conserva
  • 10 castraveti murati
  • 100 g spanac
  • 100 g orez cu bob rotund
  • 1 avocado copt
  • 2 linguri cu otez de orez
  • 1 lingurita cu zahar
  • ulei de masline
  • ghimbir murat
  • sos de soia
  • wasabi
  • sare
Mod preparare:
  1. Spala vinetele si taie-le in felii subtiri, pe lungime.
  2. Da-le un praf de sare si pune-le pe gratarul incins si uns cu ulei.
  3. Dupa ce se rumenesc si se inmoaie putin, scoate-le pe o farfurie.
  4. Clateste orezul in cateva ape si pune-l la fiert.
  5. Cand bobul s-a umflat si e moale, scurge-l si lasa-l sa se racoreasca.
  6. Intre timp, opareste frunzele de spanac si da in doua clocote ciupercile din conserva dupa ce le-ai spalat.
  7. Lasa-le pe toate la scurs si racit.
  8. Taie castravetii in sferturi sau jumatati, in functie de marime, curata avocado si taie-l in fasii.
  9. Feliaza ciupercile.
  10. Pune la fiert otetul cu zaharul si putina sare, iar cand zaharul s-a topit, stinge focul si lasa sa se raceasca.
  11. Cu acest sos, drege orezul fiert.
  12. Pe fiecare bucata de vanata, intinde un strat de orez si, intr-un capat, pune o bucata de avocado, una de castravete, o frunza de spanac si o ciuperca, apoi ruleaza cu grija.
  13. Serveste pe foi de salata verde, cu pasta de hrean, sos de soia si ghimbir murat.
  14. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes