Ingrediente:
- 2 vinete
- 125 g ciuperci din conserva
- 10 castraveti murati
- 100 g spanac
- 100 g orez cu bob rotund
- 1 avocado copt
- 2 linguri cu otez de orez
- 1 lingurita cu zahar
- ulei de masline
- ghimbir murat
- sos de soia
- wasabi
- sare
- Spala vinetele si taie-le in felii subtiri, pe lungime.
- Da-le un praf de sare si pune-le pe gratarul incins si uns cu ulei.
- Dupa ce se rumenesc si se inmoaie putin, scoate-le pe o farfurie.
- Clateste orezul in cateva ape si pune-l la fiert.
- Cand bobul s-a umflat si e moale, scurge-l si lasa-l sa se racoreasca.
- Intre timp, opareste frunzele de spanac si da in doua clocote ciupercile din conserva dupa ce le-ai spalat.
- Lasa-le pe toate la scurs si racit.
- Taie castravetii in sferturi sau jumatati, in functie de marime, curata avocado si taie-l in fasii.
- Feliaza ciupercile.
- Pune la fiert otetul cu zaharul si putina sare, iar cand zaharul s-a topit, stinge focul si lasa sa se raceasca.
- Cu acest sos, drege orezul fiert.
- Pe fiecare bucata de vanata, intinde un strat de orez si, intr-un capat, pune o bucata de avocado, una de castravete, o frunza de spanac si o ciuperca, apoi ruleaza cu grija.
- Serveste pe foi de salata verde, cu pasta de hrean, sos de soia si ghimbir murat.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu