Ingrediente pentru cuibulete:
- 300 g faina
- 12 g drojdie
- apa calduta
- ulei de masline
- sare
- zahar
- mac
- 350 g linte
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 4 catei de usturoi
- tarhon
- chimen
- coriandru
- boia de ardei dulce
- Din primele ingrediente obtii un aluat pe care il lasi la cald pentru 30 de minute.
- Intre timp, pregatesti formele pe care le ungi pe exterior cu putin ulei si presari faina, apoi scuturi surplusul de faina de pe forme si acoperi fiecare forma cu o fasie de aluat.
- Dai cosuletele la cuptor pentru 25-30 de minute.
- Cureti lintea si o speli bine, apoi o pui 2 ore la inmuiat in apa rece, apoi o fierbi pana se inmoaie, tintea racita o pui in blender si o amesteci cu ceapa, usturoiul si morcovul pe care l-ai calit in putin ulei de masline.
- Adaugi apoi boiaua de ardei, tarhonul, boabele de coriandru, seminte de chimen si formezi o pasta.
- Amestecul obtinut il pui cu ajutorul unui pos in cosulete si decorezi dupa preferinta.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu