Ingrediente folosite:
- 150 g miere
- 150 g faina
- 100 g nuci
- 100 g stafide
- 50 g margarina
- 1 pliculet cu zahar vanilat
- 2 linguri cu rom
- 1 lingurita cu amoniac
- 1 lingurita cu coaja rasa de lamaie
- sare
- Infierbanta mierea si toarn-o usor peste faina proaspat cernuta.
- Amesteca energic pana se raceste mierea.
- Adauga amoniacul dizolvat intr-o lingura cu apa, zaharul vanilat, nucile macinate, stafidele, romul, sare si coaja rasa de lamaie.
- Incorporeaza margarina la temperatura camerei si framanta cateva minute.
- Acopera aluatul cu un servet si lasa-l sa se odihneasca 30 de minute.
- Intinde din aluat o foaie potrivit de groasa si taie cercuri sau ce forme doresti.
- Asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace-le cam 25 de minute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu