Iahnie delicioasa de post

Ingrediente:

  • 1 kg fasole uscata
  • 4 morcovi
  • 2 radacini de pastarnac
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 telina
  • 4 cepe
  • bulion
  • piper
  • vegeta
  • 4 foi de dafin
  • 1 capatana mare de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de telina.
Mod preparare:
  1. Iei fasolea, o speli si o pui la inmuiat de seara pana a doua zi.
  2. Apoi arunci apa in care a stat si pui fasolea la fiert.
  3. Cand s-a inverzit apa, o arunci si repeti operatiunea de 2 ori, de fiecare data punand apa fierbinte.
  4. Apoi lasi sa fiarba fasolea impreuna cu morcovii taiati cubulete, pastarnacul, telina, radacina de patrunjel, 6 cepe, sare, vegeta si foile de dafin.
  5. Dupa ce a fiert fasolea, o pasezi in blender, pana devine o pasta omogena.
  6. Intr-un vas emailat, pui 100 ml ulei, il lasi putin sa se infierbante, apoi adaugi usturoiul pisat, amesteci cu o lingura de lemn si adaugi 2-3 linguri  de apa.
  7. Apoi adaugi pasta de fasole, lasi sa dea cateva clocote.
  8. Iei de pe foc si adaugi verdeata tocata marunt si piperul dupa gust.
  9. Intr-o craticioara, pui 3-4 linguri de ulei in care calesti cele 4 cepe ramase, 1 lingurita zahar, 10 linguri bulion, 2 foi de dafin, piper si condiment vegetal.
  10. Iei un platou, pui pasta de fasole, o modelezi dupa forma platoului, iar in centru faci cu lingura o adancitura pentru a nu cadea sosul.
  11. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes