Ingrediente:
- 1 kg fasole uscata
- 4 morcovi
- 2 radacini de pastarnac
- 2 radacini de patrunjel
- 1 telina
- 4 cepe
- bulion
- piper
- vegeta
- 4 foi de dafin
- 1 capatana mare de usturoi
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de telina.
- Iei fasolea, o speli si o pui la inmuiat de seara pana a doua zi.
- Apoi arunci apa in care a stat si pui fasolea la fiert.
- Cand s-a inverzit apa, o arunci si repeti operatiunea de 2 ori, de fiecare data punand apa fierbinte.
- Apoi lasi sa fiarba fasolea impreuna cu morcovii taiati cubulete, pastarnacul, telina, radacina de patrunjel, 6 cepe, sare, vegeta si foile de dafin.
- Dupa ce a fiert fasolea, o pasezi in blender, pana devine o pasta omogena.
- Intr-un vas emailat, pui 100 ml ulei, il lasi putin sa se infierbante, apoi adaugi usturoiul pisat, amesteci cu o lingura de lemn si adaugi 2-3 linguri de apa.
- Apoi adaugi pasta de fasole, lasi sa dea cateva clocote.
- Iei de pe foc si adaugi verdeata tocata marunt si piperul dupa gust.
- Intr-o craticioara, pui 3-4 linguri de ulei in care calesti cele 4 cepe ramase, 1 lingurita zahar, 10 linguri bulion, 2 foi de dafin, piper si condiment vegetal.
- Iei un platou, pui pasta de fasole, o modelezi dupa forma platoului, iar in centru faci cu lingura o adancitura pentru a nu cadea sosul.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu