Frigarui din cartofi cu bacon

Ingrediente:

  • 8 cartofi mari
  • 14 felii de bacon
  • 2-3 cepe albe
  • sare
  • piper macinat
  • 3-4 lingurite ulei
  • 50 g unt
  • bete pentru frigarui.
Mod preparare:
  1. Se spala cartofii bine in 2-3 ape si se pun sa fiarba in apa cu un praf de sare.
  2. Se lasa sa fiarba la foc mediu.
  3. Dupa aceea, se scot, se lasa sa se raceasca si se taie rondele potrivite, nici foarte groase, dar nici foarte subtiri.
  4. Se iau feliile de bacon si se taie rondele.
  5. Intr-o tigaie se prajesc 2-3 minute pe fiecare parte in sucul propriu, apoi se scot pe un prosop absorbant sa se scurga.
  6. Ceapa se curata, se spala si se lasa 3-4 minute in apa rece pentru a mai elimina din usturime, apoi se taie rondele subtiri.
  7. Intre timp, se incinge gratarul si se unge cu grasime sau cu ceapa.
  8. Se iau betele pentru frigarui si se infig cartofii, ceapa si baconul.
  9. Se stropesc cu unt topit si se pun pe gratarul incins.
  10. Se rasucesc la intervale scurte de timp si se lasa sa se rumeneasca uniform.
  11. Frigaruile din cartofi si bacon se servesc alde, cu sosuri sau salate.
  12. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes