Ingrediente:
- 8 cartofi mari
- 14 felii de bacon
- 2-3 cepe albe
- sare
- piper macinat
- 3-4 lingurite ulei
- 50 g unt
- bete pentru frigarui.
- Se spala cartofii bine in 2-3 ape si se pun sa fiarba in apa cu un praf de sare.
- Se lasa sa fiarba la foc mediu.
- Dupa aceea, se scot, se lasa sa se raceasca si se taie rondele potrivite, nici foarte groase, dar nici foarte subtiri.
- Se iau feliile de bacon si se taie rondele.
- Intr-o tigaie se prajesc 2-3 minute pe fiecare parte in sucul propriu, apoi se scot pe un prosop absorbant sa se scurga.
- Ceapa se curata, se spala si se lasa 3-4 minute in apa rece pentru a mai elimina din usturime, apoi se taie rondele subtiri.
- Intre timp, se incinge gratarul si se unge cu grasime sau cu ceapa.
- Se iau betele pentru frigarui si se infig cartofii, ceapa si baconul.
- Se stropesc cu unt topit si se pun pe gratarul incins.
- Se rasucesc la intervale scurte de timp si se lasa sa se rumeneasca uniform.
- Frigaruile din cartofi si bacon se servesc alde, cu sosuri sau salate.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu