skip to main |
skip to sidebar
Aperitiv cu crap
Ingrediente:
- 800 g crap
- 100 g ciuperci
- 100 ml smantana
- 1 varf cutit de piper
- 1 ceapa potrivita
- sare
- 1 lamaie
- 2 linguri ulei
Pentru aluat iti trebuie:
- 200 g faina
- 100 g unt
- 1 ou
- 50 ml apa
- 1 varf cutit de sare
- ou pentru uns.
Mod preparare:
- Crapul il cureti, il speli si il dezosezi.
- Tai pestele in opt fileuri, le presari cu sare si zeama de lamaie.
- Lasi sa se odihneasca la rece timp de 15 minute.
- Framanti un aluat din faina, untul moale, un ou, apa , sare si lasi sa frigider 20 de minute.
- Incingi doua linguri de ulei intr-o tigaie, pui ceapa tocata julien, adaugi ciupercile taiate felii si lasi sa se caleasca 5 minute.
- Torni smantana, condimentezi cu sare si piper, mai fierbi 5 minute pana se ingroasa, dupa care dai la racit.
- Imparti amestecul de ciuperci pe lungimea fileurilor de crap.
- Iei aluatul din frigider si-l intinzi.
- Tai benzi cu latimea de 4 cm si infasori fiecare banda in jurul fileurilor de crap.
- Le asezi in tava unsa, le ungi cu ou batut si le coci in cuptorul preincalzit 20 de minute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu