Bezea cu nuca

Ingrediente:
  • 400 g nuci
  • 400 g zahar pudra
  • 3 albusuri de ou
  • 1 lingura otet
  • zeama de lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
Mod preparare bezea cu nuca:
  1. Bati albusurile de ou spuma tare cu un praf de sare pana cand obtii o spuma consistenta.
  2. Amesteci albusurile cu zaharul pudra turnat in ploaie si otetul si continui sa bati.
  3. Bezeaua obtinuta o imparti in doua parti.
  4. In prima parte adaugi toata nuca tocata cat mai fin si putina zeama de lamaie.
  5. Intr-o tava tapetata cu hartie cerata asezi prima parte de bezea amestecata cu nuci.
  6. Deasupra asezi cealalta parte de bezea, cea care ne-a mai ramas.
  7. Cu un cutit bine ascutit tai baghete (fasii dreptunghiulare).
  8. le iei cu o paleta si le asezi in tava tapetata cu hartie de copt si le coci la foc potrivit.
  9. Cuptorul trebuie sa fie incins bine cand dai tava la copt.
  10. Le presari cu zahar pudra vanilat, dupa ce s-au racit.
  11. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes