Spuma de ciocolata

Ingrediente:

  • 300 g ciocolata neagra
  • 5 albusuri
  • 4 galbenusuri
  • 50 g unt
  • 60 g zahar
  • 1/2 lingura suc de lamaie
Mod preparare spuma de ciocolata:
  1. Se pregateste un vas pentru bain marie, vas in care se adauga ciocolata rupta in bucati si untul taiat cubulete mici.
  2. Se lasa sa se topeasca, amestecandu-se usor.
  3. Albusurile se bat cu sucul de lamaie si, dupa ce au devenit spuma, se adauga zaharul pana ce se intaresc.
  4. In ciocolata si untul putin racite se pun galbenusurile si se amesteca, dupa care se adauga o treime din cantitatea de spuma de albus.
  5. Se amesteca de jos in sus si apoi toata compozitia obtinuta se toarna peste albusurile ramase.
  6. Se amesteca totul usor, pana ce albusurile nu se mai vad in masa de ciocolata, se repartizeaza crema in mod egal in pahare cu ajutorul seringii speciale de decorat sau cu o punga taiata la un colt  si se dau paharele la rece pentru minimum 30 de minute.
  7. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes