Briose cu afine

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 250 g unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • 200-225 g faina
  • un praf de sare
  • 350 g afine
Mod preparare:
  1. Inainte de a pregati aceasta reteta lasati untul cateva minute la temperatura camerei.
  2. Cand acesta devine mai moale se freaca spuma cu zaharul.
  3. Se adauga un praf de sare si ouale unul cate unul.
  4. Coaja de lamaie si praful de copt stins in zeama de lamaie se incorporeaza usor in crema de unt.
  5. La final, se cerne faina.
  6. Se omogenizeaza usor, iar compozitia rezultata se toarna in formele de briose.
  7. Cu ajutorul unei lingurite se face o gaura in mijlocul compozitiei, se pun afinele spalate si uscate in prealabil, se acopera si se coc.
  8. Dupa ce s-au rumenit uniform, se scot din cuptor, se racesc si se servesc ornate cu zahar pudra si cu afine proaspete.
  9. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes