Ingrediente:
- 6 oua
- 250 g unt
- 1 lingurita praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- coaja de la o lamaie
- zeama de la o lamaie
- 200-225 g faina
- un praf de sare
- 350 g afine
- Inainte de a pregati aceasta reteta lasati untul cateva minute la temperatura camerei.
- Cand acesta devine mai moale se freaca spuma cu zaharul.
- Se adauga un praf de sare si ouale unul cate unul.
- Coaja de lamaie si praful de copt stins in zeama de lamaie se incorporeaza usor in crema de unt.
- La final, se cerne faina.
- Se omogenizeaza usor, iar compozitia rezultata se toarna in formele de briose.
- Cu ajutorul unei lingurite se face o gaura in mijlocul compozitiei, se pun afinele spalate si uscate in prealabil, se acopera si se coc.
- Dupa ce s-au rumenit uniform, se scot din cuptor, se racesc si se servesc ornate cu zahar pudra si cu afine proaspete.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu