Ingrediente:
- 1 kg ciuperci
- 2 legaturi de ceapa verde
- 200 g branza topita
- 1 lingura cu ulei
- 1 legatura cu marar
- 1/2 lingurita cu boia iute
- 500 g faina
- 500 ml lapte
- 3 oua
- 1/2 lingurita sare
- 200 g smantana
- 2 oua
- 200 g branza de capra
- Amesteca toate ingredientele pentru clatite si bate-le pana obtii o pasta de consistenta unei smantani subtiri.
- Ia cu polonicul din aceasta compozitie si coace clatite mai groase intr-o tigaie unsa cu ulei.
- Separat, taie ceapa marunt si caleste-o in ulei impreuna cu ciupercile feliate.
- La final, pune un praf de sare si aromatizeaza cu mararul tocat.
- Dupa ce s-au racorit, amesteca-le cu branza topita frecata cu boiaua iute.
- Unge un vas cu unt si asaza clatitele umplute cu amestecul de ciuperci.
- Toarna deasupra smantana amestecata cu ouale batute si branza rasa de capra.
- Presara deasupra putina boia si marar ori patrunjel si lasa la cuptor, la foc moderat, 40-45 de minute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu