Desert cu frisca si fructe

Ingrediente:

  • 150 gzahar
  • 100 g miez de nuca
  • 400 ml frisca
  • 1 plic zahar vanilinat sau cu aroma de rom
  • 200 g fructe de sezon
  • 1/2 lamaie
  • 1 lingura ulei
Mod Preparare:
  1. Prajesti putin miejii de nuca in cuptor, apoi ii lasi sa se raceasca si ii tai marunt, cu un cutit.
  2. Caramelizezi putin zaharul, astfel incat sa ramana brun deschis.
  3. Adaugi nucile si omogenizezi.
  4. Pe o planseta unsa cu ulei, intinzi caramelul si il lasi sa se intareasca.
  5. Il ambalezi apoi intr-o punga groasa si il maruntesti cu ciocanul.
  6. Bati frisca lichida pe care, in prealabil, ai racit-o in frigider.
  7. Adaugi zaharul vanilinat si caramelul si continui sa mixezi timp de 1 minut.
  8. Pui crema intr-un cornet si o repartizezi in pahare.
  9. Decorezi desertul cu fructe de sezon, pe care le-ai spalat, le-ai scurs, le-ai taiat cat mai estetic si le-ai stropit cu zeama de lamaie, ca sa nu oxideze.
  10. Pastrezi crema in frigider pana in momentul servirii.
  11. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes