Ingrediente:
- 150 gzahar
- 100 g miez de nuca
- 400 ml frisca
- 1 plic zahar vanilinat sau cu aroma de rom
- 200 g fructe de sezon
- 1/2 lamaie
- 1 lingura ulei
- Prajesti putin miejii de nuca in cuptor, apoi ii lasi sa se raceasca si ii tai marunt, cu un cutit.
- Caramelizezi putin zaharul, astfel incat sa ramana brun deschis.
- Adaugi nucile si omogenizezi.
- Pe o planseta unsa cu ulei, intinzi caramelul si il lasi sa se intareasca.
- Il ambalezi apoi intr-o punga groasa si il maruntesti cu ciocanul.
- Bati frisca lichida pe care, in prealabil, ai racit-o in frigider.
- Adaugi zaharul vanilinat si caramelul si continui sa mixezi timp de 1 minut.
- Pui crema intr-un cornet si o repartizezi in pahare.
- Decorezi desertul cu fructe de sezon, pe care le-ai spalat, le-ai scurs, le-ai taiat cat mai estetic si le-ai stropit cu zeama de lamaie, ca sa nu oxideze.
- Pastrezi crema in frigider pana in momentul servirii.
- Pofta buna!



0 Comments:
Trimiteți un comentariu