Ingrediente:
- 200 g unt
- 5 oua
- 500 g branza proaspata de vaci
- 4 linguri smantana
- faina
- 6 linguri pesmet
- 100 g zahar praf
- sare.
- Amestecati intr-un castron 150 g unt, adaugati 5 galbenusuri, putina sare, smantana, branza de vaci si atata faina cata este necesara pentru o compozitie mai tare.
- Adaugati apoi si albusurile batute spuma si 1-2 linguri de pesmet.
- Presarati pe planseta putina faina si formati acolo galuste rotunde din compozitia preparata.
- Puneti la fiert galustele in apa clocotita cu sare.
- Cand s-au ridicat la suprafata apei, scoateti-le si puneti-le intr-o tigaie in care ati prajit pesmetul ramas in putin unt.
- Presarati-le cu zahar pudra inainte de servire.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu