Ingrediente:
- 250 g zahar
- 5 oua
- 125 g unt
- 1 lingura scortisoara
- 300 g nuca macinata
- 2 linguri cacao
- 1/2 pliculet praf de copt
- 500 ml apa
- coaja de portocale
- zahar vanilat
- esenta de vanilie
- Separi galbenusurile de albusuri si te asiguri ca fiecare ou in parte este proaspat.
- Bati o spuma tare din albusuri cu un praf de sare si o lasi la rece.
- Freci untul cu zaharul, adaugi galbenusurile, unul cate unul, scortisoara, cacaua, praful de copt stins cu putin otet, nucile, grisul si, in final, albusurile batute spuma.
- Amesteci bine pentru a obtine o compozitie omogena pe care apoi o pui intr-o tava de cozonac unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.
- Dai la copt.
- Dupa coacere, insiropezi compozitia cu un sirop preparat din zahar, apa si arome dupa gust.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu