Halva cu nuca si cacao

Ingrediente:

  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • 125 g unt
  • 1 lingura scortisoara
  • 300 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 pliculet praf de copt
Ingrediente pentru sirop:
  • 500 ml apa
  • coaja de portocale
  • zahar vanilat
  • esenta de vanilie
Mod preparare Halva cu nuca si cacao:

  1. Separi galbenusurile de albusuri si te asiguri ca fiecare ou in parte este proaspat.
  2. Bati o spuma tare din albusuri cu un praf de sare si o lasi la rece.
  3. Freci untul cu zaharul, adaugi galbenusurile, unul cate unul, scortisoara, cacaua, praful de copt stins cu putin otet, nucile, grisul si, in final, albusurile batute spuma.
  4. Amesteci bine pentru a obtine o compozitie omogena pe care apoi o pui intr-o tava de cozonac unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.
  5. Dai la copt.
  6. Dupa coacere, insiropezi compozitia cu un sirop preparat din zahar, apa si arome dupa gust.
  7. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes