Ingrediente pentru aluat:
- 200 g faina
- 100 g unt
- 1 praf de sare
- 1 galbenus
- 1 lingura zahar
- apa calduta
- 600 g afine
- 200 g biscuiti simpli
- 100 g zahar
- 3 oua
- 200 ml frisca lichida
- Pregatesti un aluat elastic din faina, zahar, sarea, galbenusul de ou si apa calda.
- Daca aluatul este prea moale, mai adaugi faina, iar daca aluatul este prea tare mai adaugi putina apa calduta.
- Invelesti apoi aluatul in foaie alimentara si il lasi la frigider pentru 30 de minute.
- Pregatesti o forma de tarta, intinzi aluatul in forma unsa si faci gauri cu furculita.
- Apoi presari biscuitii sfaramati, asezi afinele bine spalate si introduci tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, timp de 20 de minute.
- In acest timp, mixezi ouale cu zaharul si cu frisca lichida.
- Adaugi compozitia pregatita peste tarta si mai lasi in cuptor inca 15 minute.
- Consumi tarta rece.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu