Ingrediente:
- 250 g mei
- 1 ceapa
- 1 l supa de legume
- 3 oua
- 1 legatura patrunjel
- 125 g telemea de oaie
- 125 g pesmet
- piper
- 1 catel de usturoi
- oregano
- sare
- boia
- 150 ml ulei
- Tai branza in cubulete.
- Prajesti meiul 2 minute intr-o tigaie fara ulei, scuturand des cratita, apoi il lasi sa se raceasca.
- Cureti ceapa, o toci si o calesti in 10 ml ulei incins.
- Cand devine transparenta, adaugi usturoiul zdrobit, meiul, oregano si piper dupa gust si stingi cu supa fierbinte.
- Lasi sa fiarba 1/2 ora, la foc mic, pana cand meiul se inmoaie si absoarbe tot lichidul.
- Cand s-a racit, il amesteci cu 1 lingura pesmet, 2 oua, patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust.
- Modelezi pasta sub forma de sfere, in jurul fiecarei bucati de branza.
- Obtii astfel mingiute pe care le treci prin ou batut si pesmet si le pastrezi 2 ore la frigider.
- Prajesti uniform mingiutele in ulei incins, pana se rumenesc.
- Le scoti pe hartie absorbanta si le rostogolesti prin boia.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu