Ingrediente:
- 2 foi de placinta
- sare
- 1 kg cartofi
- 20 g uns pentru uns tava
- 500 g cascaval
- 300 g slaninuta
- piper
- un galbenus de ou.
- Se spala cartofii si se pun la fiert in apa rece, cu sare.
- Se lasa 20 de minute sa clocoteasca.
- Se rade cascavalul.
- Se curata cartofii de coaja si se taie felii groase.
- Se taie slaninuta fasii.
- Se pune la incalzit intr-o tigaie teflonata incinsa.
- Dupa ce s-a rumenit carnea, se adauga cartofii.
- Se unge o tava pentru tarte cu unt.
- Se intinde o foaie de placinta in tava.
- Se toarna peste umplutura si se niveleaza.
- Se acopera cu a doua foaie.
- Se face o gaura in mijloc.
- Cu un cutit se taie coca ramasa in forma de flori si picaturi de apa.
- Se aplica bucatile pe foaia de sus.
- se unge cu un galbenus de ou batut.
- Se pun la cuptor pentru 30 de minute.
- Se servesc calde.
- Pofta buna !
0 Comments:
Trimiteți un comentariu