Placinta frantuzeasca

Ingrediente:
  • 2 foi de placinta
  • sare
  • 1 kg cartofi
  • 20 g uns pentru uns tava
  • 500 g cascaval
  • 300 g slaninuta
  • piper
  • un galbenus de ou.
Mod preparare:
  1. Se spala cartofii si se pun la fiert in apa rece, cu sare.
  2. Se lasa 20 de minute sa clocoteasca.
  3. Se rade cascavalul.
  4. Se curata cartofii de coaja si se taie felii groase.
  5. Se taie slaninuta fasii.
  6. Se pune la incalzit intr-o tigaie teflonata incinsa.
  7. Dupa ce s-a rumenit carnea, se adauga cartofii.
  8. Se unge o tava pentru tarte cu unt.
  9. Se intinde o foaie de placinta in tava.
  10. Se toarna peste umplutura si se niveleaza.
  11. Se acopera cu a doua foaie.
  12. Se face o gaura in mijloc.
  13. Cu un cutit se taie coca ramasa in forma de flori si picaturi de apa.
  14. Se aplica bucatile pe foaia de sus.
  15. se unge cu un galbenus de ou batut.
  16. Se pun la cuptor pentru 30 de minute.
  17. Se servesc calde.
  18. Pofta buna !

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes